Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Jongeren Op Gezond Gewicht stimuleert jonge ouders gezonde keuzes te maken

donderdag 3 januari 2019

‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden en hoeveel? Veel ouders blijken dit lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpen de JOGG-gemeenten (Jongeren op Gezond Gewicht)  Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Hattem en Oldebroek  jonge ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes.

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je in januari en februari op diverse plekken de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en natuurlijk alleen als het een gezond hapje is! Als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten ze minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen ze hiermee te veel suiker en vet binnen. Ze hebben de tussendoortjes echter wel nodig, aangezien ze veel energie verbruiken op een dag. 

Fruit knutselen

Met allerlei activiteiten wordt het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven: onder andere met het uitdelen van boodschappenlijstjes met inspiratietips en weetjes in de supermarkten, met activiteiten op de kinderdagverblijven en in persoonlijk gesprekken. En op de woensdagen maken we het nog veel leuker! Van 15.00 tot 16.30 uur kunnen kinderen fruit knutselen in de supermarkt. Kom op onderstaande woensdagen naar:

Woensdag 16 januari – Plus van de Hoven, Wezep

Woensdag 23 januari – Boni, Oldebroek

Woensdag 6 februari – Boni, Wezep

Kijk voor meer informatie over deze activiteiten bij het Overzicht aanbod jan-feb 2019.

Jongeren op gezond gewicht

JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.

Recente nieuwsitems