Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Bredewold activeert

vrijdag 19 oktober 2018

WEZEP - Op vrijdag 19 oktober verlengden grafisch bedrijf Bredewold en Goed Bezig - JOGG Oldebroek hun samenwerkingsovereenkomst tot en met 2019. Bredewold ondersteunt het activeren van lokale jeugd door middel van het maken van flyers met naschools beweegaanbod. “Wij vinden het belangrijk dat de lokale jeugd in beweging komt en een gezonde leefstijl wordt gestimuleerd”, aldus eigenaresse Jeika Bredewold.

Uitdragen
De overeenkomst werd ondertekend tijdens een sportieve teambuildingsactiviteit van het bedrijf. Niet geheel toevallig, het bedrijf probeert volgens Jeika de gezonde boodschap ook richting hun personeel en klanten uit te dragen: “In onze relatiegeschenken leggen we vaak de relatie met bewegen of een gezonde leefstijl. Een bal en drinkfles met fruit-infuser zijn hier voorbeelden van.” Ook is het bedrijf nauw betrokken bij de organisatie van een hardloopwedstrijd in de regio.


Gerben Bredewold ondertekent de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tijdens een sportieve teamdag

Kerngroep
Nog dit jaar wordt er een kerngroep opgezet met Goed Bezig Oldebroek, hun samenwerkingspartners en wethouder Liesbeth Vos-van de Weg. Zij gaan nadenken hoe ze de omgeving van de jeugd en ook de werkvloer van hun eigen of andere bedrijven gezonder kunnen maken. Liesbeth Vos-van de Weg is enthousiast over de samenwerking: “Mooi om te zien dat ook dit bedrijf zich inzet voor de gezondheid van de jeugd en hun eigen medewerkers. Bredewold geeft een mooi voorbeeld met een smoothie toast na de sportdag. Leuk dat het fruit weer van samenwerkingspartner Plus Supermarkt komt.”

Jongen op gezond gewicht
De gemeente Oldebroek is sinds september 2014 een JOGG-gemeente. JOGG is een aanpak die bewezen effectief is om de stijging van overgewicht bij kinderen en jongeren om te zetten in een daling. De kracht van de JOGG zit in de gezamenlijke aanpak en het herhalen van dezelfde boodschap. Op school, op straat, in de supermarkt, maar ook thuis wordt het daardoor makkelijker om gezonder te leven. Heeft uw bedrijf ook interesse om JOGG partner te worden? Neem dan contact op met Yvo Oostra via yoostra@oldebroek.nl.

Recente nieuwsitems