Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Prijzen Nationale Sportweek verdeeld: juf Mijnie en leerling Silke de fitste!

dinsdag 16 oktober 2018

Van 15 tot en met 29 september organiseerde Goed Bezig Oldebroek verschillende prijswedstrijden om aandacht te vragen voor de Nationale Sportweek. Naast een challenge voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs, waren er twee prijspuzzels en een fotowedstrijd. De prijzen werden in de afgelopen week uitgereikt.


Silke bleef bijna 14 minuten in de wall-sit zitten en werd hiermee fitste leerling van de gemeente Oldebroek.

Fitste leerkracht en leerling
Op basisscholen werden leerkrachten en leerlingen uitgedaagd om zo lang mogelijk tegen de muur te gaan zitten. Met deze challenge van de Gelderse Sport Federatie werd de sportiefste leerling en leerkracht van de gemeente Oldebroek gekozen. Juf Mijnie van de Regenboog in Oldebroek bleek de sportiefste leerkracht met een tijd van 2:53 minuten. Silke, leerlinge uit groep 7 van de Schaapskooi in Wezep, werd de sportiefste leerling. Zij bleef maar liefst 13 minuten en 55 seconden zitten. Beide ontvingen passend eremetaal, een oorkonde en een leuk presentje.


Juf Mijnie won de wall-sit challenge en werd hiermee fitste leerkracht van de gemeente Oldebroek.

Puzzelwedstrijd
In de speciale Nationale Sportweek krant, die huis-aan-huis op de mat viel, stonden twee prijspuzzels. Uit de vele inzendingen werden twee winnaars gekozen. In de categorie tot en met 12 jaar loste Joshua Verniers het doolhof perfect op. Hij won hiermee een bon voor €25,- aan speelgoed.
De woordzoeker vanaf 12 jaar werd gewonnen door Thérèse Mulder. Zij ontving een bon voor €50,- shoptegoed, te besteden bij één van de partners van Goed Bezig Oldebroek. Zij koos ervoor om deze te besteden bij de Plus Supermarkt in Wezep.

 
Thérèse Mulder en Joshua Verniers wonnen de prijspuzzels

Fotowedstrijd
Schoolklassen werden uitgedaagd om een ‘Kom in je sportkleding naar school-dag’ te organiseren. Hierbij konden leerlingen in hun sportkleding naar school komen, vertellen over hun sport of deze laten zien. Klassen die een foto van hun groep in sportkleding deelden ontvingen die foto op posterformaat cadeau.

Recente nieuwsitems