Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Plus van den Hoven ook de komende jaren ‘’Goed Bezig’’

vrijdag 15 juni 2018

Op vrijdag 15 juni 2018 verlengden Plus van den Hoven en Goed Bezig – JOGG Oldebroek hun samenwerkingsovereenkomst met anderhalf jaar. ‘’Wij ondersteunen vanuit onze eigen kracht, door gezonde producten te leveren bij activiteiten van Goed Bezig. Op deze manier proberen we samen een gezonde leefstijl te stimuleren.’’ aldus Juriën de Ruiter, bedrijfsleider van Plus van den Hoven.

Plus van den Hoven legt zichtbaar de verbinding naar gezondheid en Goed Bezig op de winkelvloer en in het sponsorbeleid. Ze promoten lokale sportactiviteiten via tv-schermen in de winkel en geven gezonde keuzes een prominente plek in de winkel tijdens de avondvierdaagse en Sinterklaas. Daarnaast zijn er calorimeters te vinden bij het assortiment frisdrank waardoor je makkelijk kan zien welke frisdranken de gezondste keuze zijn. Gedurende het jaar zoeken Plus van den Hoven en Goed Bezig – JOGG Oldebroek ook geregeld naar mogelijkheden om samen acties op te zetten.


Juriën de Ruiter (Plus van den Hoven) en wethouder Liesbeth Vos – van de Weg (gemeente Oldebroek) verlengen de samenwerkingsovereenkomst aan de DrinkWater-bar van Goed Bezig - JOGG

#7dagenwaterchallenge
Een mooi voorbeeld van de samenwerking is de DrinkWater-bar die op het moment van ondertekenen in de winkel staat. Klanten kunnen gratis een glas water met een smaakje tappen bij binnenkomst. Op deze manier maakt Plus van den Hoven reclame voor de #7dagenwaterchallenge van Goed Bezig. Hierbij daagt Goed Bezig de deelnemers uit om 7 dagen alleen maar water te drinken. Deelnemers ontvangen bij inschrijving als extra stimulans een fles Sourcy water met een smaakje van Plus van den Hoven.

Een van de deelnemers aan de #7dagenwaterchallenge is wethouder Liesbeth Vos – van de Weg. ‘’Het is mooi om te zien dat beide partijen elkaar versterken met een gemeenschappelijk doel: de gezonde keuze makkelijker maken.’’ Aldus de wethouder die namens de gemeente Oldebroek de samenwerkingsovereenkomst ondertekende.

Jongen op gezond gewicht
De gemeente Oldebroek is sinds september 2014 een JOGG-gemeente. JOGG is een aanpak die bewezen effectief is om de stijging van overgewicht bij kinderen en jongeren om te zetten in een daling. De kracht van de JOGG zit in de gezamenlijke aanpak en het herhalen van dezelfde boodschap. Op school, op straat, in de supermarkt, maar ook thuis wordt het daardoor makkelijker om gezonder te leven.

Recente nieuwsitems