Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Buitenspeeldag Oldebroek goed bezocht

woensdag 23 mei 2018

Op woensdag 23 mei organiseerde Goed Bezig Oldebroek in samenwerking met basisschool de Regenboog een Buitenspeeldag. Tijdens schooltijd leefden tweehonderd leerlingen van de school zich uit. In de middag waren er nog eens bijna honderd uit heel Oldebroek bij de instuif. De dag werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Jantje Beton.



In de ochtend waren de jongste kinderen van basisschool de Regenboog aan de beurt. Deze vermaakten zich zichtbaar met alle aangeboden spellen. Over wat een kind uit groep twee van de dag vond, hoefde hij niet lang na te denken: “Dit is de mooiste dag van mijn leven!”



Halverwege de ochtend was het de beurt aan de bovenbouw van de school. Hier waren het flessenvoetbal en knotshockey erg populair. Ook bij de stormbaan en glibber-glij-estafette was het steeds een drukte van belang. Een leerling keek alvast enthousiast vooruit naar het middagprogramma: “Vanmiddag gaan we buikschuiven, dan kom ik zeker weer!”

In de middag was er een vrije inloop en verzamelden ook kinderen van andere scholen zich op het plein. Voor kinderen van vier tot twaalf jaar werden er weer andere spellen aangeboden dan in de ochtend. Het sponsen-trefbal was erg populair, maar verreweg de meeste kinderen waren te vinden op de buikschuifbaan. Voor iedereen was er daarnaast volop water en fruit beschikbaar.



Geert Spijkerboer was als stagiaire van Goed Bezig Oldebroek belast met de organisatie: “We kijken terug op een geslaagde dag, ik ben erg tevreden met de opkomst en het resultaat. De samenwerking met de Regenboog was erg prettig. Ik ben blij dat we een beroep konden doen op een aantal enthousiaste ouders, studenten en vrijwilligers om te helpen.”

Recente nieuwsitems