Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Basisscholen en sportaanbieders maken zich op voor de Koningsspelen

vrijdag 13 april 2018

Op vrijdag 20 april zijn in de gemeente Oldebroek op alle basisscholen de Koningsspelen. Een dag waarin gezond eten en actief bewegen centraal staan. De dag is in het leven geroepen ter ere van de inhuldiging van Willem-Alexander als Koning. In de gemeente Oldebroek zijn tweeduizend leerlingen van dertien basisscholen en veertien lokale sportaanbieders betrokken bij de dag.

Fitlala
Na een gezamenlijk ontbijt op school wordt het sportieve deel afgetrapt met de Fitlala. Een speciaal gemaakte dans, als warming up voor deze dag. Omdat de landelijke versie als moeilijk bekend staat, ontwikkelden dansschool Bruinewoud en Goed Bezig Oldebroek een eenvoudige versie. Deze wordt zelfs landelijk opgepikt door andere scholen en gymdocenten. Vorig jaar zorgde dat voor zestienduizend views op YouTube, dit jaar is dat een week voor het evenement al geëvenaard.Sportief aanbod
Het sportieve aanbod is erg divers deze dag. Op de meeste scholen blijven groep 1 tot en met 3 op school. Ze doen daar, aan de hand van een speciaal ontwikkelt draaiboek, allerlei spellen die een relatie hebben met het Koningshuis.
Voor groep 4 tot en met 6 is er een sportcarrousel in en om de Talter in Oldebroek en Kamphal in Wezep. Hier zijn workshops van sportaanbieders, zoals zwemmen, korfbal en skateboarden.
De groepen 7 en 8 zijn actief op de voetbalvelden van WHC en OWIOS. Hier wordt een slagbaltoernooi georganiseerd en daarnaast zijn er nog wat sportieve side events.


Ook dit jaar start de Koningsspelen met een dans als warming up. 

Organisatie
Deze grote sportdag vraagt maanden van voorbereiding en organisatie. Dit is in handen van Goed Bezig Oldebroek. Zij brengen het sportaanbod en de leerlingen bij elkaar met behulp van ruim driehonderd vrijwilligers en studenten. De dag start op alle locaties om 9:30 uur en is tussen 12:30 en 13:15 uur afgelopen.


Recente nieuwsitems