Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Schaatslessen vallen in de smaak

woensdag 7 maart 2018

In de maanden januari en februari organiseerde Goed Bezig Oldebroek vier schaatslessen naar Flevonice voor €35,-. Maar liefst 53 kinderen namen deel aan de lessen en deze gaven hiervoor het cijfer 8,5.

Uit een enquête na afloop onder de kinderen en hun ouders bleek dat 96% dit aanbod zou aanraden aan anderen. Verder werd aangegeven dat het goed georganiseerd was, de les op niveau werd gegeven en er goede begeleiding was. Dit heeft gezorgd voor veel plezier bij de kinderen.
Er werd ook gevraagd naar mogelijke verbeteringen of negatieve ervaringen. De busreis en water op het ijs tijdens een warme woensdag vielen tegen. Maar niet iedereen kon iets negatiefs bedenken: “Jammer dat het maar vier keer was, het had van mij ook wel zes of acht keer mogen zijn”, aldus een deelnemer.


Alle deelnemers ontvingen een diploma na de afsluitende stempeltocht

Begeleider Sander Liefers (Goed Bezig Oldebroek) blikt ook positief terug: “Al voor het derde jaar stonden de schaatslessen op het programma. Een bus pikt in Wezep en Oldebroek de kinderen van dertien verschillende scholen op. Dit geeft wel aan dat het leeft. Het is wat ons betreft één van de hoogtepunten in het naschoolse beweegaanbod.”

Goed Bezig begeleidt de schaatsers uit groep vier tot en met acht met behulp van ouders en studenten. Tijdens de lessen leerden de kinderen van de trainers van Flevonice, op hun eigen niveau vaardiger te worden op het ijs.
Als afsluiting was er een stempeltocht waarna de kinderen een diploma en een terugkomvoucher ontvingen.

Klik hier voor een filmpje van één van de schaatsmiddagen

Recente nieuwsitems