Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Rudolf Huberts tweede bij verkiezing 'buurtsportcoach van het jaar'!

woensdag 29 juni 2016

Collega Rudolf Huberts is tijdens de verkiezing van Buurtsportcoach van het Jaar tweede geworden. De coördinator van Goed Bezig Oldebroek, was genomineerd voor de landelijke Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2016. Hij werd winnaar van de regionale voorronde en vertegenwoordigde daarmee de provinciale sportorganisaties van Overijssel, Gelderland en Flevoland. Goed Bezig Oldebroek richt zich op een gezonde leefstijl onder jongeren.
Bekijk hieronder het filmpje van Rudolf wat tijdens de buurtsportcoachdag getoond werd. 



Tijdens de landelijke buurtsportcoachdag werd er door collega's via een live stemming een winnaar bepaald. Het was een nek aan nek race, want Rudolf had slechts 3% minder stemmen dan winnares Lisanne Huijzendveld (36%). Daarmee staken ze ver boven de andere genomineerden uit. Een mooi resultaat! 



Rudolf Huberts is gekozen als winnaar van regio Oost, omdat zijn unieke werkwijze in Oldebroek een voorbeeld is voor anderen. Rudolf is coördinator van een team combinatiefunctionarissen die hij allemaal op hun kracht weet in te zetten. Hij is bewust bezig met belangrijke thema’s zoals kwaliteit en zichtbaarheid. Bijvoorbeeld door het vaststellen van de kernwaarden van zijn team, goede monitoring van activiteiten en brede communicatie over ‘Goed Bezig Oldebroek’ en hun concrete resultaten. Daarnaast zoekt en vindt Rudolf afstemming met andere gemeenten en is hij bezig met (financiële) borging van de activiteiten.



Buurtsportcoach en combinatiefunctionaris
Een combinatiefunctionaris werkt in een gemeente aan een betere samenwerking tussen organisaties in de sectoren sport-onderwijs of cultuur-onderwijs. Een buurtsportcoach legt de verbinding tussen sport- en beweegaanbieders met andere sectoren zoals welzijn, zorg, gezondheid, bedrijven, buitenschoolse opvang, kinderopvang en onderwijs. Beiden moeten beschikken over onder andere verbindend en organiserend vermogen, communicatieve vaardigheden, flexibiliteit en professionaliteit. De Stimuleringsprijs is bedoeld voor een buurtsportcoach of combinatiefunctionaris die zich onderscheidt van zijn collega’s en inspirerend is voor anderen.

Recente nieuwsitems