Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

DrinkWater!-weken van start in de gemeente Oldebroek

dinsdag 8 september 2015

Van begin september tot aan de herfstvakantie organiseert JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) de DrinkWater-weken. Met de campagne ‘Drink water, pak de beker!’ worden kinderen en jongeren gestimuleerd om water drinken te drinken en laten we zien hoe gemakkelijk en aantrekkelijk het is. JOGG-ambassadeur Bram van Polen (PEC Zwolle) helpt mee om onze boodschap uit te dragen.Onze ambitie is dat water drinken weer gewoon wordt. Op school, bij de sportvereniging en thuis. Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Uit CBS-onderzoek blijkt dat van alle kinderen tussen de 2 en 20 jaar 12% overgewicht en 3% obesitas heeft. Het drinken van zoete drankjes is één van de oorzaken. De campagne Drink Water wil kinderen laten ontdekken hoe slim en lekker het drinken van water is. Water is gezond, lest de dorst beter dan suikerhoudende drankjes, is overal beschikbaar en bovendien erg goedkoop.De campagne ‘Drink water, pak de beker!’ vindt met name plaats op de scholen in de regio. PEC Zwolle-aanvoerder en JOGG-ambassadeur Bram van Polen bezoekt een aantal basisscholen om te laten zien dat water drinken belangrijk en de gewoonste zaak van de wereld is. Met grote displays, een youtube-filmpje, watertappunten, uitdelen van waterbidons en een lespakket voor de basisscholen wordt bewust gemaakt hoe toegankelijk en lekker kraanwater is.

Gezonde leefstijl
Dat juist PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen de actie ondersteunt is niet verwonderlijk. Als topsporter kent hij het belang van een gezonde levensstijl en daarin past het regelmatig drinken van water. “Als kinderen dorst hebben, grijpen ze nu nog te vaak naar zoete drankjes. En dat terwijl we uit onderzoek weten dat ze water ook lekker vinden. Sommige kinderen krijgen 25 suikerklontjes per dag binnen met wat ze drinken!”, aldus Van Polen die in 2015 met zijn club de KNVB-Beker won. “Ja, ‘pak de beker’ is een slogan die perfect bij mij past”.Jongeren op gezond gewicht
Doel van de aanpak JOGG is om met diverse lokale activiteiten een omgeving te creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.  Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. In Oldebroek vindt de uitwerking plaats onder de naam Goed Bezig Oldebroek.

 

Recente nieuwsitems