Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nationale Sportweek 2021

Van 17 tot en met 26 september is de Nationale Sportweek 2021. Een week om extra aandacht aan sport en beweging te besteden. Er wordt veel gedaan om de stap naar beweging makkelijker te maken, zoals kennismakingslessen en sportclinics.

Foto Nationale Sportweek 2019

De Nationale Sportweek staat dit jaar in het teken van ‘Sport doet iets met je!’ Dat sporten je fitter maakt weten we allemaal. Maar sporten kan nog zoveel meer teweeg brengen. Dat geldt voor iedereen: beoefenaars, toeschouwers, trainers en vrijwilligers. Het maakt je socialer, verbroedert en creëert nieuwe vriendschappen, op het veld en daarbuiten.

Daarnaast geeft sporten je zelfvertrouwen en haalt vaak het beste bij mensen naar boven. Je zit beter in je vel en je wordt gelukkiger. Hierdoor kan je anderen inspireren mee te doen en elkaar versterken.

Iedereen zal de vraag ‘wat doet sport met je?’ anders beantwoorden. Weet jij jouw antwoord al? Probeer deze week zelf wat sport met jou doet!

Programma Nationale Sportweek 

Bekijk alle activiteiten die georganiseerd worden in de Nationale Sportweek.

Sportkrant 2021

Ook deze Nationale Sportweek brengt Goed Bezig weer de Sportkrant uit, met artikelen over de lokale sportwereld. Heb je de krant niet in de bus gekregen, maar wil je deze wel lezen? Bekijk hier de krant online. 

Olympische tocht

Tijdens de Nationale Sportweek daagt Goed Bezig alle inwoners van de gemeente Oldebroek uit om in beweging te komen en mee te doen aan een Olympische tocht. Dit doe je niet alleen, maar in teamverband. Met als doel om samen in beweging te zijn. Lees meer informatie over de Olympische tocht. 

Fitheidstest 55+

Goed Bezig Oldebroek, Stichting Welzijn Ouderen en De Akker fysiotherapie organiseren op vrijdag 24 september 2021 de fittest voor 55-plussers in Kulturhus De Talter in Oldebroek. Tijdens de test bepalen we met een aantal eenvoudige oefeningen onder andere de lenigheid, hand-oogcoördinatie, wandelen reactiesnelheid. Ook kunt u uw bloeddruk en het -suiker laten meten. Daarnaast is er een leefstijlmarkt waar diverse partijen zich presenteren. Lees meer informatie over de fittest 55+.

Workshops voor sportaanbieders

Rondom de Nationale Sportweek worden voor sportaanbieders in de gemeente Oldebroek twee workshops en een opleiding georganiseerd. Deze worden aangeboden vanuit het lokaal Sportakkoord Oldebroek. Sportaanbieders kunnen zich aanmelden voor de Inspiratiesessie ClubKaderCoach, de workshop De kansen van 50+ sport en Opleiding Vertrouwens Contact Persoon. Meer informatie en aanmelden op deze pagina.