Het online sportplatform van de gemeente Oldebroek

Lekker Bezug

Jongeren op de Noord-Veluwe lekkerbezug
Campagne #lekkerbezug stimuleert jeugd om gezond te leven

In schooljaar 2017-2018 organiseren samenwerkende JOGG-gemeenten de campagne ‘#lekkerbezug’ in de regio Noord-Veluwe. Jongeren tussen de 12 en 19 jaar worden via online kanalen aangemoedigd om ‘lekkerbezug’ te zijn. De campagne start met promotiedagen op een aantal voortgezet onderwijs scholen in de regio.Het jongerenteam #lekkerbezug voert de campagne uit. Het team laten via diverse online kanalen zien dat gezond leven leuk en makkelijk is en niet duur hoeft te zijn. Door kleine aanpassingen in het dagelijks leven kan iedereen ‘lekker bezig’ zijn. Op Youtube #lekkerbezug plaatsen zij gezonde leefstijlvideo’s en op Intragram lekkerbezuuug worden dagelijks lekkerbezug-momentjes gedeeld. De Noord-Veluwse jongeren krijgen natuurlijk ook zelf een grote rol in het creeren van content op de #lekkerbezug-kanalen.Promotiedagen
Op vrijdag 3 november start het team #lekkerbezug met een promotiedag op het Agnieten College in Wezep. Tijdens de pauzes worden de scholieren uitgenodigd om mee te doen met de campagne en de online kanalen te liken. Ook op andere plekken binnen de gemeente waar 12 tot 19-jarigen komen wordt de #lekkerbezug-boodschap verspreid.

Volg ook zelf de online kanalan van het #lekkerbezug team: Facebook | Youtube | Instagram


Jongeren op gezond gewicht
De campagne #lekkerbezug hoort bij de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en wordt georganiseerd door de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Doel van de aanpak JOGG is om met diverse lokale activiteiten een omgeving te creëren waarin jongeren opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners. JOGG is in de gemeente Oldebroek ondergebracht bij Goed Bezig Oldebroek.