Het online sportplatform van de gemeente Oldebroek

Cool2BFit

Cool2BFit gaat de strijd met overgewicht aan


In november 2015 is in gemeenten Oldebroek en Elburg gestart met het gevarieerde gezondheidsprogramma Cool2BFit. Cool2BFit is bedoeld voor gemotiveerde kinderen van 8 tot 13 jaar met overgewicht of obesitas. Het wordt aangeboden door kinderfysiotherapiepraktijk MOOR kids en de aangesloten partnerorganisaties, waaronder Goed Bezig Oldebroek. Met het anderhalf jaar durende programma Cool2BFit willen de gemeenten Oldebroek en Elburg deze kinderen de mogelijkheid bieden om met elkaar te werken aan een gezonde leefstijl. Het geheel is tot stand gekomen uit overleg met lokale huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en het Centrum voor Jeugd en Gezin.Over Cool2BFit
In een groep van acht tot tien deelnemers wordt wekelijks gesport onder begeleiding van een sportinstructeur van Goed Bezig Oldebroek. Ook zijn er regelmatig ouder- en kindbijeenkomsten onder leiding van een professional zoals kinderfysiotherapeut, diëtist en orthopedagoog.
Met Cool2BFit werkt het hele gezin op een sportieve en positieve manier aan een gezonde leefstijl! Hierbij is aandacht voor veel bewegen, deskundige begeleiding en stimuleert de groep elkaar tot net dat stapje extra. In hoofdlijnen ziet het programma er als volgt uit:

1-3 maanden: 2x sporten bij Cool2BFit. (Tussendoor ouder- en kinderbijeenkomsten)​
3-6 maand: 1x sporten Cool2BFit, 1 x bij een sportvereniging. (Tussendoor ouder- en kinderbijeenkomsten)
6-12 maand: 1x in de week sporten met de Cool2BFit groep, naast individuele sport.
6 - 18 maand: 1 jaar online coach, met elke drie maanden een meting.

Resultaten
De resultaten van de eerste groepen zijn zeer positief. De BMI en het vetpercentage van de deelnemers is gedaald en de conditie toegenomen. Bij voldoende aanmeldingen start er weer een nieuwe groep.


De positieve resultaten van de eerste Cool2BFit groep in Oldebroek!

Cool2BFit iets voor jou?
Ben jij tussen de 8 en 13 jaar oud en heb je overgewicht? Wil jij hier met leeftijdsgenoten en samen met je ouders iets aan gaan doen? Dan is Cool2BFit echt iets voor jou! Meer informatie over Cool2BFit vindt u op www.cool2bfit.nl. Heeft u vragen of wilt u informatie over aanmelden? Neem dan contact op met MOOR kids via Arja de Moor, 06 53 969 818 of info@moor-kids.nl.