Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Cool2BFit

Logo Cool2BFit

Wat is Cool2BFit

Cool2BFit is programma voor kinderen van 8 t/m 13 jaar met overgewicht of obesitas. Samen met hun ouders/verzorgers werken zij op een sportieve en positieve manier naar een gezonder gewicht. Veel bewegen, deskundige begeleiding en de stimulans van de groep zorgen voor net dat stapje extra!

Oud deelnemer: “Ik heb een betere conditie en ben niet meer zo snel uitgeput tijdens het voetballen. Mijn kleren zitten niet meer strak; ik heb nu een normale maat voor mijn leeftijd.”

Hoe ziet het programma er uit?

Cool2BFit is een sportprogramma voor kinderen met overgewicht. Het programma duurt in totaal 1,5 jaar.

Het eerste half jaar wordt er twee keer per week gesport onder begeleiding van een sportinstructeur. Daarnaast zijn er in het eerste half jaar zeven ouderbijeenkomsten en zeven kindbijeenkomsten. Deze worden gegeven door de kinderfysiotherapeut, diëtist en psycholoog. Je krijgt informatie over bewegen, gezond eten en – gedrag. Ook ontvang je tips en hulp om jouw gezondere levensstijl op langere termijn vol te houden.

Na het eerste half jaar gaan de kinderen, onder begeleiding, op zoek naar een eigen sportvereniging. Daarnaast blijven zij nog 1 keer per week bij Cool2BFit sporten. Ook volgend de begeleiders de kinderen via de 'coach online' en bieden ze waar nodig nog hulp.

In het laatste half jaar is het de bedoeling dat de gezondere leefstijl zelf toegepast wordt en krijg je ondersteuning bij het volhouden. De kinderen worden gevolgd via 'coach online' en komen nog vier keer terug om te meten/wegen en de voortgang te bespreken. 

Wat zijn de kosten van Cool2BFit?

De cursus wordt grotendeels door de zorgverzekeraar vergoed. Daarnaast is er anderhalf jaar lang een eigen bijdrage van € 15,00 per maand. 

Waar en wanneer wordt Cool2BFit gegeven?

Cool2BFit wordt al een aantal jaren met succes verzorgd in de gemeente Oldebroek en de gemeente Elburg.

Bij voldoende aanmeldingen start er elk najaar een nieuwe groep.

Najaar 2021: Elburg/Oldebroek

Deelname is, ongeacht de locatie, altijd mogelijk voor kinderen uit de gemeentes Oldebroek en Elburg.


Cool2BFit wordt in deze regio door de volgende zorgprofessionals verzorgd:

 

Aanmelden of meer informatie?

Neem contact met ons op via 038 420 47 37 of info@moor-kids.nl of bekijk de flyer.

Logo Moor Kids