Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Week van de Schooltuin

De Week van de Schooltuin is een evenement dat wordt georganiseerd om het belang van schooltuinen te benadrukken en kinderen bewust te maken van gezonde voeding en duurzaamheid. Tijdens deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd waarbij kinderen actief betrokken worden bij het planten, verzorgen en oogsten van groenten en fruit in schooltuinen.

In het kader van de Week van de Schooltuin kan Goed Bezig Oldebroek een rol spelen door samen te werken met scholen en zo deelnemende kinderen bewust te maken van het belang van gezonde voeding en het eten van verse groenten en fruit.

Logo Schooltuinen

Goed Bezig Oldebroek organiseert bijvoorbeeld workshops over voeding en gezonde recepten, waarbij de nadruk ligt op de groenten en fruit die de kinderen zelf hebben gekweekt in de schooltuinen. Ook informeren wij over de voedingswaarde van verschillende groenten en fruit, en moedigen we kinderen aan om gezonde maaltijden te bereiden met verse ingrediënten.

Daarnaast werken wij samen met scholen om tuin- en kooklessen te integreren in het curriculum. Dit geeft kinderen de mogelijkheid om actief betrokken te zijn bij het verbouwen van hun eigen voedsel en het bereiden van gezonde gerechten. Door deze praktische ervaringen krijgen kinderen een positieve relatie met gezond eten en een waardering voor verse en lokale producten.

Op deze manier dragen de Week van de Schooltuin en Goed Bezig Oldebroek bij aan het stimuleren van gezond eten en bewustwording van gezonde voeding onder kinderen. Door kinderen actief te betrekken bij het kweek- en kookproces, kunnen ze een levenslange voorkeur voor gezond eten ontwikkelen en de vaardigheden opdoen die nodig zijn voor een gezonde leefstijl.