Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Toernooi info

Het WK Vollyebal voor vrouwen wordt van 23 september tot en met 15 oktober 2022 gehouden in Nederland en Polen. Na de Olympische Spelen 1928 en EURO 2000, het grootste sportevenement ooit gehouden in ons land. De meeste wedstrijden worden in Nederland gespeeld, specifiek in Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn. Alle wedstrijden, tijden en plaatsen kun je vinden in het online speelschema of download je eigen speelschema.

Hostgemeente

Alle landen verblijven gedurende hun wedstrijden in Nederland bij een hostgemeente in Gelderland. In Oldebroek verwelkomen bij Thailand. Omdat wij niet over de juiste huisvestings- en trainingsfaciliteiten beschikken, zal dat elders zijn. Maar het team is inzetbaar voor lokale side-events en er zijn kaarten te vergeven voor wedstrijden van het Thaise team in Nederland.
Hieronder een overzicht van de deelnemende landen en de gemeente waar zij verblijven.

Feitjes

• Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een WK Volleybal in Nederland plaats vindt.
• In totaal worden 103 wedstrijden gespeeld met in totaal zo’n 200.000 supporters.
• Er wordt in 50 landen in totaal 1600 uur aan volleybal uitgezonden tijdens het WK, met in totaal wel 1 miljard kijkers!
• Op het WK Vrouwen in Japan van 2018 won Servië goud, Italië zilver en China brons. Nederland werd vierde.
• De selectie van het Nederlands team vind je hier.
• Aan het WK doen 24 landen mee, zie onderstaand overzicht.

Meer informatie

Wil jij meer informatie over het toernooi of volleybal, kijk dan op de WK website van de Nevobo of in de WK Volleybal pocket.