Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Hockey, wat voor jou?

Hockey is een sport die al duizenden jaren bestaat. In 1891 introduceerde Pim Mulier het hockey in Nederland. Tot 1926 werd het hockey in Nederland gespeeld volgens de Hollandse regels die nergens anders werden gehanteerd. In de loop der jaren heeft de hockeysport zich ontwikkeld tot de huidige vorm zoals we die nu kennen.

Hockey is een stick- en balspel dat op gras of kunstgras wordt gespeeld. In een wedstrijd staan twee teams van elk elf spelers tegenover elkaar. Alle spelers hebben een stick met een kromme haak, waarmee zij de bal slaan, pushen of stoppen. Doel van het spel is om zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Een doelpunt is gescoord als de bal helemaal over de doellijn is gegaan. Een wedstrijd duurt 70 minuten: twee keer 35 minuten met daartussen een rustpauze.

Populaire hockeyvariant voor senioren is fithockey of knotshockey. Fithockey is een eenvoudige vorm van hockey in spelvorm. Het wordt gespeeld in de buitenlucht op een deel van het kunstgrasveld. In plaats van een hockeystick wordt er gebruik gemaakt van een foamknots en een zachte bal. Fithockey is dé teamsport bij uitstek voor ouderen die gezellig en gezond willen sporten in de buitenlucht. Het is veilig en de aard van het spel maakt dat iedereen kan spelen naar eigen mogelijkheden.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je inschrijft? In het sport ABC worden ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bij de volgende lokale aanbieders is regulier aanbod beschikbaar voor deze sport:


Hockeyclub Hattem

Hazenakker 2, Hattem

Bekijk filmpjes

hockey wedstrijd