Het online sportplatform van de gemeente Oldebroek

Rabojeugdplan

Wielrennen is hartstikke leuk om te doen en het houdt veel meer in dan alleen maar domweg hard fietsen. Je kan veilig leren fietsen en daarmee bedoelen we dat je handiger met je fiets wordt. Je kan heel veel soorten wedstrijden doen: afvalwedstrijd, puntenwedstrijd, handigheidswedstrijd enz. Het wielrennen bestaat uit ontzettend veel onderdelen die we tijdens de trainingen aanbod willen laten komen als: zo snel mogelijk door een bocht, in een groep fietsen, slalommen, op- en afstappen, starten; zo snel mogelijk wegwezen en er is nog veel meer.

Andere vormen van wielersport zijn:
Veldrijden: de wielrenners rijden over alle soorten ondergrond: klei, gras, asfalt en zelfs modder. Ook zijn er hindernissen, zoals trapjes en houten balken. Toch rijden de deelnemers op een racefiets met dunne bandjes. Sommige stukken kunnen ze niet fietsen. Dan moeten ze hun fiets optillen en rennen. De wedstrijden zijn vooral in de winter.
Baanwielrennen: er worden rondjes gereden op een speciale baan van hout of beton. In de bochten loopt de vloer naar buiten toe omhoog. Het gaat supersnel en het ziet er erg spectaculair uit. En de racefietsen die hier gebruikt worden, hebben geen remmen!

< Terug naar het overzicht

Alles over deze activiteit

Deze activiteit is al begonnen, je kan je helaas niet inschrijven.

Hieronder vind je alle informatie over de activiteit. Voor deze activiteit is het niet nodig om je in te schrijven, je kunt gewoon komen.

Informatie

Soort activiteit: sport
Tak van sport: wielrennen
Beschrijving aanbod:

Gratis een seizoen wielrennen   Wil jij eens graag weten of je wielrennen leuk vind  kom dan naar wielervereniging de IJsselstreek

Een heel seizoen greatis deelnemen op een fiets van de vereniging

Leeftijdscategorie: Groep(en): 5, 6, 7, 8
Aantal plaatsen: 20
Aantal lessen: 2
Locatie: Flevonice Biddinghuizen
Biddinghuizen
Aanbieder: Wielervereniging de IJsselstreek
Bijzonderheden:
Kosten (voor de gehele cursus): € 0.00


Datum Begintijd Eindtijd
dinsdag 27 maart 2018 18.30 uur 20.00 uur
dinsdag 3 april 2018 18.30 uur 20.00 uur


< Terug naar het overzicht

Contactgegevens

Frans van Varik

Telefoonnummer overdag:

06-29225389

Telefoonnummer 's avonds:

E-mailadres:

jeugd@wvdeijsselstreek.nl

Website:

www.wvdeijsselstreek.nl