Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

#7dagenwater zorgt voor bewustwording

vrijdag 20 juli 2018

Van 25 juni t/m 1 juli werd iedereen in de gemeente Oldebroek uitgedaagd om hun drankgewoontes te resetten en zeven dagen water te drinken. Even geen cafeïne, alcohol en suiker. Meer dan 400 deelnemers gingen de uitdaging aan en ontvingen een polsbandje en startbrief thuisgestuurd. JOGG-regisseur Krista Schakel van Goed Bezig is trots op het resultaat: “Dat we met 449 deelnemers zijn gestart had ik nooit verwacht. Gaaf om te merken hoe inwoners van de gemeente elkaar inspireren en motiveren om mee te doen.“

Deelnemende bedrijven
Om te zorgen dat de challenge nog meer kenbaarheid kreeg is er een brief gestuurd naar 150 ondernemers uit de gemeente. Via deze brief werden zij door ambassadeur en wethouder Liesbeth Vos – van de Weg uitgedaagd om ook deel te nemen. Monique Weeda, preventiemedewerkster van KRC van Elderen, vertelt: “De challenge zag ik als kans om het thema gezondheid weer eens aan te snijden. Deelnemen met collega’s zorgt voor een leuke sfeer op het werk. Misschien dagen we volgend jaar onze andere kantoren ook wel uit om mee te doen.” Andere deelnemende bedrijven waren DA Bourquin, Plus Van den Hoven, Amptmeijer verzekeringkantoor en DGC Boven Veluwe.


Wethouder Liesbeth Vos – Van de Weg reikt, onder toeziend oog van Goed Bezig, het Waterpakket uit aan Monique Weeda van KRC van Elderen.

DrinkWater-weken
De #7dagenwater challenge is een onderdeel van de jaarlijks terugkerende DrinkWater-weken, welke plaats vinden in juni. Hierin zet Goed Bezig het drinken van water centraal en bereikt hiermee verschillende doelgroepen. Dit jaar zijn er, naast de #7dagenwater challenge, lespakketten aangevraagd voor de stichting SKGO, watergraffiti’s geplaatst en DrinkWater-stickers verstuurd naar ondernemers. Ook is er een nieuw watertappunt aangevraagd en met een waterbar op verschillende plekken kraanwater met een smaakje uitgedeeld. “Hier op de Veluwe hebben wij een bijzonder goede kwaliteit kraanwater. Als inwoners van de gemeente mogen we hier trots op zijn en nog meer gebruik van maken als dorstlesser.” aldus Rudolf Huberts van Goed Bezig.

Recente nieuwsitems