Het online sportplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Stemmen sportverkiezing 2017

donderdag 4 januari 2018

De jaarlijkse sportverkiezingsavond van de Gemeente Oldebroek wordt op vrijdag 2 februari 2018 gehouden in Partycentrum Coelenhage in Wezep. Met ingang van 2 januari 2018 kan gestemd worden op de genomineerde kandidaten. Sluiting van de stemming is op dinsdag 16 januari 2018. 

Bijzondere editie
De sportverkiezing over 2017 wordt een bijzondere editie. Dit jaar bestaat de sportverkiezing 25 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Het bestuur van de Stichting Sportverkiezing Gemeente Oldebroek is dan ook volop in de voorbereiding om een extra feesttintje te geven aan de verkiezing.Genomineerden

SPORTMAN 2017

Hans van de Wetering
Hans van de Wetering, sportman 2016, uit Noordeinde heeft in Hallum bij het skeeleren het open Nederlands Kampioenschap bij de masters op zijn naam gezet.

Lubbert van Oene
Lubbert van Oene is op 2 augustus tijdens het Concours Hippique Buitenpost reservekampioen van Nederland 2017 geworden. De Wezeper moest op het onderdeel Nationaal Kampioenschap Tuigpaarden voor fokmerries alleen Henk Hammers voor zich laten gaan.

Jan van der Stouwe
Schaatssprinter Jan van der Stouwe wist in januari Nederlands kampioen masters te worden op de 500 meter in een tijd van 41:00 rond. Overall brons gewonnen op de WK-sprint voor masters in januari 2017 in Inzell.

SPORTVROUW 2017

Esmée van der Veen
Bij het kleiduiven schieten is Esmée van der Veen in juni voor de vijfde keer op rij Nederlands kampioen geworden In juli werd zij 5e op het Europees kampioenschap en in september 12e op het Wereldkampioenschap. In Australië werd zij eerste tijdens de Australië National Championships. In Duitsland derde tijdens de junioren GrandPrix en in Quatar tweede tijdens de open GrandPrix.

Christien Nieuwenhuis
Eenmaal een Europees Masters record gezwommen op de 50m vlinderslag in een 25m bad. Negenmaal een Nederlands Masters record gezwommen (resp. op de 50m vlinderslag, 100m vlinderslag, 100m wisselslag, 200m wisselslag, 100m rugslag, 200m rugslag in het 25m -bad en verder in het 50m-bad nog op de 50m vlinder, 100m vlinder en de 200m rugslag). Deze resultaten waren bij de Open Nederlandse Kampioenschappen met veel buitenlandse deelnemers. Totaal werd 10x goud en nog 3 x zilver op de 50m en 100m vrijeslag (2x: 25- en 50m-bad) behaald.

SPORTPLOEG 2017

Eerste herenvoetbalteam VSCO’61
Het lukte het eerste elftal van de voetbalverenging VSCO’61 na 34 jaar weer kampioen te worden. Door deze mooie prestatie promoveerde hierdoor het team naar de tweede klasse.

Eerste damesvoetbalteam VSCO’61
Ook het eerste damesteam van VSCO’61 wist afgelopen seizoen kampioen te worden. Werd vorig jaar nog promotie op het nippertje gemist, nu wisten de dames promotie af te dwingen naar de vierde klasse.

Korfbalteam Rood-Wit-1
Het eerste korfbalteam wist voor het eerst in haar historie te promoveren naar de tweede klasse. Op 20 mei wist men ongeslagen kampioen te worden.

Tafeltennisteam TTV Bosman
Het eerste team van TTV Bosman wist in het voorjaar het kampioenschap te behalen. De sportploeg van 2016 wist hierdoor te promoveren naar de landelijke divisie.

Volleybalteam VZK-dames 1
Het eerste damesteam van VZK wist afgelopen seizoen kampioen te worden in de tweede klasse en promoveerden hierdoor naar de eerste klasse.

Zijspancrossers Cor van Werven en William Juffer
Cor van Werven en William Juffer wisten in september in Lichtenvoorde uiteindelijk de derde plaats de bereiken op het Nederlands Kampioenschap.


KLIK HIER OM TE STEMMEN (tot en met 16 januari 2018)

Recente nieuwsitems