Het online sportplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Zwemlessen voor statushouders 12+

donderdag 7 december 2017

In navolging op de zwemlessen voor statushouders tot twaalf jaar, worden er nu zwemlessen georganiseerd voor statushouders vanaf twaalf jaar. Hiervoor worden binnenkort informatiebijeenkomsten gehouden in Wezep en Oldebroek. Aansluitend is er de mogelijkheid om een proefles te volgen. Statushouders zijn asielzoekers met een voorlopige of voorwaardelijke verblijfsvergunning.

Presentatie
Het hebben van een zwemdiploma is in Nederland voor velen vanzelfsprekend. In de gemeente Oldebroek zijn er statushouders woonachtig die nog geen zwemdiploma hebben. Tijdens de informatiebijeenkomst zal door middel van een presentatie het belang van zwemlessen inzichtelijk worden gemaakt. Deze worden gehouden op onderstaande momenten en locaties:

Wezep – woensdag 13 december – 10:45 uur – de Klinker, Stationsweg 95.
Oldebroek – vrijdag 15 december – 16:30 uur – de Zwikmeule, Stouwdamsweg 2.Proefles
Na de presentatie kan er een proefles gevolgd worden in zwembad de Veldkamp aan de Oude Keizersweg 2 in Wezep. Deze proefles kan een indicatie geven van het aantal lessen dat iemand nodig heeft om het A- diploma te behalen. Hiervoor zijn er drie mogelijkheden:

Gemengde groep – woensdag 13 december – 11:30 uur.
Vrouwen groep – maandag 18 december – 13:30 uur.
Mannen groep – maandag 18 december – 14:30 uur.

Zwemlessen
In aansluiting op de proeflessen, kan er vanaf 9 januari gestart worden met de zwemlessen voor het A- diploma. De zwemlessen worden wekelijks aangeboden in zwembad de Veldkamp in Wezep. Er kan deelgenomen worden in een mannen-, vrouwen-, of gemengde groep.

Meer informatie
Dit initiatief betreft een samenwerking tussen Goed Bezig Oldebroek en zwembad de Veldkamp. Voor informatie over lestijden, opgave voor de zwemlessen kan er contact op worden genomen met zwembad de Veldkamp via 038 376 1722. Voor overige vragen kunt u zich richten tot Goed Bezig Oldebroek via 038 375 8658 of svisser@oldebroek.nl

Recente nieuwsitems