Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Geslaagde Sinterklaasintocht en Pietengym in Oldebroek

zaterdag 18 november 2017

OLDEBROEK – Op zaterdag 18 november was er in Oldebroek de Sinterklaasintocht met aansluitend een Pietengym. Bij sporthal de Talter werd Sinterklaas ontvangen en speelde muziekvereniging Concordia enkele bekende Sinterklaasliedjes. Toen de regen de overhand nam haastte iedereen zich naar binnen voor de Pietengym van Danscentrum van Loon, gymvereniging SOS, Ondernemersvereniging Oldebroek en Goed Bezig Oldebroek. Er deden ruim 150 mee in de leeftijd van drie tot negen jaar.


Bekijk hier een korte aftermovie van de Pietengym 2017 in Oldebroek

Na het uitreiken van de prijzen van de kleurwedstrijd gaf Sinterklaas het startschot voor de Pietengym. Gymvereniging SOS verzorgde het gymonderdeel waarbij onderdelen als dak lopen, regenpijp klimmen en pakjes in de schoorsteen gooien terug kwamen. Danscentrum van Loon leerde de kinderen een pietendans ‘Viva Sinterklaas’ aan. Bij sport en spel verzorgde Goed Bezig voor beweging bij de pakjesestafette en het paardenspel. En dan was er nog een meet & greet met Sinterklaas! De kinderen mochten wel twintig minuten met Sinterklaas praten.
“We kijken terug op een mooie intocht. Wat gaaf dat we in Oldebroek met zoveel verschillende partijen zo’n leuke intocht en pietengym kunnen neerzetten.” Aldus Alice Spronk namens de Ondernemersvereniging Oldebroek.


Alle 150 kinderen hadden een persoonlijke meet en greet met Sinterklaas.

De kinderen leefden zich ruim anderhalf uur uit tot tevreden van de aanwezige pieten. Tussentijds was er voor de kinderen water om de door het bewegen verkregen dorst op een gezonde manier te lessen. Sinterklaas en de hoofdpiet keken vol bewondering naar de afsluitende dans met alle kinderen. Sinterklaas: “Jullie hebben goed je best gedaan en iedereen krijgt een diploma met een lekkere en gezonde verrassing mee naar huis.”


Als afsluiting lieten de kinderen de aangeleerde dans zien aan Sinterklaas.

Gymvereniging SOS, Danscentrum van Loon, de Ondernemersvereniging Oldebroek en Goed Bezig Oldebroek kijken terug op een geslaagde middag. Rudolf Huberts: “Gaaf om zoveel kinderen in beweging te zien. Met dank aan de vele vrijwilligers van de OVO, SOS, Danscentrum van Loon en studenten van Deltion Sport & Bewegen werd de middag een succes. Hier hopen we volgend jaar een vervolg aan te geven.”

Klik hier voor een filmpje

Recente nieuwsitems