Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Raadsgesprek en Sportcafé goed bezocht

vrijdag 13 oktober 2017

Op donderdag 12 oktober werd een raadsgesprek en sportcafé gehouden voor bestuurders van sportverenigingen in de Zwikmeule in Oldebroek. Er waren ruim vijftig aanwezigen, vijftien van de negentien sportverenigingen waren vertegenwoordigd. Voor de pauze spraken sportverenigingen over hun belangrijke ontwikkelingen en zorgen. Na de pauze sprak Karin Pannekoek de aanwezigen toe over de voordelen van een open club.

Pitches
Zes sportverenigingen presenteerden tijdens het raadsgesprek hun toekomstplannen, deelden hun zorgen of juist trots. Ze deden dit in pitches van steeds vijf minuten. De aanwezige raadsleden stelden vervolgens vragen aan de sportaanbieders over hun verhaal. De gemeenteraad kan de uitkomsten van dit gesprek gebruiken bij de behandeling en vaststelling van de nieuwe sportnota in november 2017.



Open club
Na de pauze, met enkele gezonde versnaperingen, was het tijd voor het eerste sportcafé. Karin Pannekoek (Maatschappelijk Verantwoord Verenigingen) sprak de aanwezige sportverenigingen toe over de open club. Wat is de grote waarde van jouw club voor de samenleving en hoe ga je om met de uitdagingen en kansen die daarbij komen kijken? Ze riep vooral op om elkaar te leren kennen zodat je weet wat er leeft en verbindingen snel gelegd kunnen worden. Grijp de kansen om samen te werken aan en vergroot dan ook de behaalde successen.

Interactieve evaluatie
Tijdens de interactieve evaluatie kon als afsluiting iedereen met een smartphone zijn of haar mening geven over een aantal inhoudelijke vragen. De antwoorden werden direct zichtbaar op het scherm. De aanwezigen gaven hun mening over het sportcafé, een mogelijke sportraad, de open club en wat ze graag terug wilden zien in de partijprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Het sportcafé krijgt mogelijk een vervolg. Gemeente, Goed Bezig Oldebroek en de sportverenigingen gaan daar samen over nadenken.


Recente nieuwsitems