Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Juf Chantal fitste van de gemeente Oldebroek

dinsdag 19 september 2017

Tijdens de Nationale Sportweek daagde Goed Bezig Oldebroek leerkrachten in het basisonderwijs uit om mee te doen aan de plankchallenge. Zo lang mogelijk op ellebogen en tenen leunen met een rechte rug. Juf Chantal Tijssen-Kaatman van de Looschool won de challenge.


Naast de wisselbeker ontving de klas van juf Chantal een clinic van een Gelders toptalent.

Vijf minuten
Bijna twintig leerkrachten uit de gemeente Oldebroek gaven zich op voor de challenge van fitste leerkracht. Een jaarlijkse en provinciale challenge die geïnitieerd wordt door de Gelderse Sport Federatie. In heel Gelderland doen leerkrachten mee om de fitste te worden, elk jaar met een andere uitdaging. In de gemeente Oldebroek is voor de lokale winnaar ook een prijs weggelegd. Deze bleek voor de juf van groep vijf van de Looschool. Ze wist maar liefst vijf minuten en zeventien seconden in de plank-positie te blijven liggen.


Juf Chantal is met vijf minuten en zeventien seconden planken de fitste leerkracht van de gemeente Oldebroek.

Prijs
Juf Chantal werd zelf in haar klas overvallen door Goed Bezig Oldebroek met een grote wisselbeker. “Ik was één van de eersten die de challenge deed. Ik had niet verwacht dat alle andere leerkrachten zich er op stuk zouden bijten.” Zegt de juf die zelf aan kickboksen doet en daar regelmatig in de plank-positie ligt. Naast de wisselbeker ontvangt de klas van juf Chantal een clinic van een Gelders toptalent.
De fitste leerkracht van de hele provincie Gelderland werd ze niet. Die winnaar bleef meer dan zes minuten in de plankpositie liggen.

Recente nieuwsitems