Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Straatvoetbalvoorronde levert vier finalisten op

dinsdag 25 april 2017

Op maandag 24 april was in Wezep een voorronde van het landelijke KNVB straatvoetbaltoernooi. Vier teams uit Wezep plaatsten zich hier voor de finales van Nederland op zaterdag 1 juli in Utrecht. Voetbalvereniging WHC en Goed Bezig Oldebroek organiseerden samen het toernooi op de parkeerplaats van de vereniging in Wezep. Ook in Oldebroek was dit de bedoeling met voetbalvereniging OWIOS, maar hier ging de voorronde niet door vanwege te weinig aanmeldingen.



Om half tien werd afgetrapt bij de categorie voor 8- tot en met 10-jarigen. De technisch begaafde spelers lieten af en toe mooie acties zien op de snelle ondergrond. Afgezien van een enkele schaafplek verliep het toernooi op de straat prima. Aan het einde van de ochtend bleek het team van ‘Alle ballen verzamelen’ op doelsaldo de winnaar voor de Voetbalboys. Zij plaatsten zich met het meidenteam van FC Girlpower voor de finaledag in Utrecht.



Na de lunch trotseerden de 11- en 12-jarigen de regen voor hun toernooi. Ook tijdens dit toernooi werd de strijd beslist op doelsaldo. Dit keer waren het de Wezepse Boys die meer doelpunten maakten dan de Smurfen. In de meidenpoule verzamelde het team van de Sjakies de meeste punten.



Naast de wedstrijden waren er ook prijzen te verdienen met het schieten door een gatenbord en hooghouden. Er was fruit en water voor iedere deelnemer wat de dag voor iedereen tot een compleet voetbalfestijn maakte.

Klik hier voor alle foto’s

Recente nieuwsitems