Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Tweede Gezonde School certificaat voor basisschool de Wereldweide

donderdag 13 april 2017

Basisschool de Wereldweide heeft opnieuw een certificaat van de Gezonde School behaald. Na vorig jaar Sport en Bewegen te hebben gekregen, is het nu gelukt om Voeding binnen te slepen. Op donderdagmiddag 13 april is door directeur Frits Hilbrink en wethouder Liesbeth Vos – van de Weg in het bijzijn van alle leerlingen het bijbehorende certificaat Voeding onthuld.



Vignet Gezonde School
Het behalen van het vignet Gezonde School is een mooie erkenning voor alle inspanningen van de Wereldweide om een gezonde omgeving te creëren voor de kinderen. Zo heeft de school samen met Goed Bezig Oldebroek en de GGD het beleid over voeding doorgenomen. Op de Wereldweide wordt veel aandacht besteed aan gezonde traktaties, pauzehap en lunch. ‘Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al ontdekken dat gezond eten ook nog eens erg lekker kan zijn. Het is geweldig dat de Wereldweide zich daar zo voor in zet’, aldus wethouder Liesbeth Vos – van de Weg. Goed Bezig Oldebroek zet zich binnen de gemeente in om de gezonde keuze voor kinderen en jongeren makkelijker te maken. Het Gezonde School vignet is een landelijk vignet dat de school nu voor drie jaar heeft gekregen.



Gezondheidsweek
Van maandag 10 tot en met donderdag 13 april werden op de Wereldweide allerlei extra activiteiten georganiseerd. Iedere dag was er aandacht voor gezonde voeding en bewegen. Op donderdagmiddag 13 april werd als afsluiting het certificaat Voeding onthult. De school is trots op het behaalde resultaat.

 

Recente nieuwsitems