Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Meidoorn en Schaapskooi winnaars eerste schooltennistoernooi WTC

donderdag 30 maart 2017

Bij het eerste schooltennistoernooi is de winst gegaan naar leerlingen van de basisschool de Meidoorn en Kindcentrum de Schaapskooi. Op woensdagmiddag 29 maart speelden zo’n honderd kinderen uit groep drie tot en met zes om de prijzen bij tennisvereniging WTC in Wezep. Bij groep 3/4 werd Finn van de Meidoorn eerste en Dylan van de Schaapskooi tweede. In de categorie groep 5/6 was het stuivertje wisselen wat de scholen betreft en werd Jorian eerste en Milan tweede.


Een drukte van belang op het tennispark van de Wezepse Tennis Club

Muntjes
De kinderen kregen twee muntjes waar ze wedstrijdjes mee speelden. Bij winst kreeg je het muntje van je tegenstander. Met een vaardigheidscircuit waren weer nieuwe muntjes te verdienen. Er werd enthousiast gestreden en aan het einde van de middag hadden Finn en Jorian de meeste muntjes verzameld.


De winnaars met links Finn en Dylan (groep 3/4) en rechts Jorian en Milan (groep 5/6)

Traject
“We hebben les gegeven op alle basisscholen in Wezep en Hattemerbroek. Daarna is er een instuif gehouden waarbij ook steeds een mooie opkomst was.” aldus tennistrainer Wiebe Tolsma van tennisschool NDO. “Het traject is georganiseerd samen met Goed Bezig.” vervolgd Wibo van Wier, van de jeugdcommissie van WTC. “Er zijn vanmiddag meer dan honderd kinderen, dus dat is een groot succes. We hopen dat veel kinderen geïnteresseerd in en enthousiast raken voor de tennissport.”


De vaardigheden na een onderschoolse les en drie instuiven waren soms goed zichtbaar! 

Lid worden
Alle deelnemers kregen een speciale aanbieding mee om nog eens te komen tennissen. Twee deelnemers werden zelfs verrast met een gratis lidmaatschap van een jaar.
Ben jij ook geïnteresseerd in tennis of wil je eens meedoen aan een open les, neem dan contact op met Wiebe Tolsma via wiebe@ndoweb.nl of 06 53 255 138.

Voor alle foto’s van Goed Bezig, klik hier
Voor een filmpje van Goed Bezig, klik hier
Voor een filmpje van Locourant, klik hier

Recente nieuwsitems