Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Workshopcarrousel ter inspiratie van vrijwilligers

maandag 19 september 2016

In de gemeente Oldebroek zijn tal van vrijwilligersorganisaties actief. Om deze te inspireren en ondersteunen organiseren samenwerkingspartners Goed Bezig en het Sociaal Team Oldebroek een workshopcarrousel. Deze is op maandag 10 oktober bij vv OWIOS in Oldebroek. Er bestaat de mogelijkheid om verschillende workshops te volgen.
Een niet te missen kans voor alle vrijwilliger-organisaties binnen de gemeente Oldebroek!



Inhoud
Bij navraag in het vrijwilligersveld werden er voor de zomer verschillende hete hangijzers opgehaald. Met die vragen zijn Goed Bezig Oldebroek en het Sociaal Team Oldebroek op pad gegaan om passende workshops te organiseren. Er is keus uit een zevental workshops, keus genoeg voor de verschillende vrijwilligers binnen uw organisatie; van bestuurslid tot trainer of kantinemedewerker.

Gedragsaanpak: Hoe ga ik om met…
Hoe ga ik om met bijzonder gedrag bij jeugd en jongeren op het sportveld, jeugdhonk of in de kerk. Hoe herken ik dit, wat is mijn invloed als vrijwilliger en waar stopt die en kan ik lokaal hulp vinden.

Vinden en binden van vrijwilligers
Iedere organisatie heeft te maken met de vraag over het vinden en behouden van vrijwilligers. In deze workshop worden praktische handreikingen aangeleverd.  Van het gebruik maken van bestaande netwerken tot het aanboren van nieuwe vrijwilligersvindplaatsen.

Clubinkomsten optimaliseren (Let op: deze workshop vindt plaats bij vv Nunspeet)
De Roadshow Clubinkomsten is een avondvullend programma waarin verenigingen tips & tricks krijgen hoe zij kantine-inkomsten, contributie-inning & sponsorinkomsten kunnen optimaliseren. 

Ledenwerving en behoud
Is jouw vereniging op zoek naar nieuwe leden en leveren wervingsacties niet voldoende leden op? Hoe moet je komen tot een doordachte ledenwervingsactiviteit en welke doelgroep moet je nu eigenlijk aanboren?

Vrijwilligersverzekering: wat is wel en wat niet verzekerd
De Gemeente Oldebroek heeft voor de vrijwilligers(organisatie)  een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. We gaan in op de vraag wat en waar de vrijwilligersorganisatie/vrijwilliger wel of niet voor verzekerd is.

Laat Sociale Media voor uw organisatie werken
Hoe kun je social media voor je laten werken? Welke soort social media past bij jullie vereniging of organisatie? Wat kan het ons opleveren en hoeveel investeer ik hierin?

Gezonde(re) sportkantine
Hoe kunnen wij zonder omzetverlies onze sportkantine gezonder maken? Wat voor alternatieven zijn er en hoe kan ik hier zelf mee aan de slag gaan binnen mijn vereniging of vervolgstappen zetten na een eerste begin. 

Programma
Locatie:                              vv OWIOS, Bovenheigraaf 19 in Oldebroek
18:15 uur                            Ontvangst
18.20 uur                            Welkomstwoord door wethouder Liesbeth Vos
18.30 uur                            Start Workshopcarrousel
18.30-20.00 uur                    Workshopronde 1
20.00-20.15 uur                    Netwerkpauze
20.15-21.45 uur                    Workshopronde 2
21.45-22.15 uur                    Afronding en sapje

Opgeven
Elke vrijwilliger kan zich opgeven voor één of meerdere workshops. De avond wordt kosteloos aangeboden door de gemeente Oldebroek. Opgave dient te gebeuren via het digitale aanmeldformulier, klik hier om deze te downloaden. Deze kunt u tot 1 oktober 2016 insturen naar rhuberts@oldebroek.nl. Na 1 oktober hoort u hoe laat u waar verwacht wordt voor de workshops, die doorgaan en ingepland worden op basis van aanmeldingen.

 

Recente nieuwsitems